Història

 Des de l’any 1927, que a Calella hi ha dades de la pràctica d’activitats atlètiques, aquí en comença a néixer l’afició per aquest esport a la nostra ciutat. L’afició reneix oficialment, a partir del 1944 mitjançant el “Frente de Juventudes” amb una etapa que acaba essent força gloriosa però que acaba amb la dissolució d’aquest equip l’any 1951. 


13 anys més tard, l’any 1964, l’entusiasta i incansable Quirze Arañó convoca una reunió amb joves atletes calellencs per tal d’informar del vist-i-plau de l’Ajuntament per tal de construir unes pistes d’atletisme als terrenys del davant de l’estació de Renfe. El més important, en aquell moment és la formació d’una Junta Directiva per constituir un Club. I finalment, així es fa i aquesta n’és la primera Junta Directiva:


President – Tomàs Claramunt Claramunt


Vice-President – Miquel Nogueras Guillem


Secretari – Lluís Panosa Morales


Tresorer – Salvador Samón Clapés


Vocals – Bonaventura Cardó Geis, Joan Cano Auladell, Bonaventura Porti Coberta i Antoni Caner Castells. 


El primer treball d’aquesta Junta, va ser el nom de l’entitat que per, unanimitat, va ser “Club d’Atletisme Calella”, llogicament en aquells temps va ser en castellà. Tot seguit, es decideix quin ha de ser l’escut que ha de tenir l’entitat com a símbol, en Joan Cano aporta alguns dissenys, però també es decideix que en ell hi hagi la figura d’un saltador en perxa, en homenatge al Rècord Nacional Absolut aconseguit en l’epoca del “Frente de Juventudes”. 


Després del treball de construir les pistes d’atletisme, és el moment d’inaugurar-les, i així es fa, el 17 de juny de 1964 en el marc de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, es materialitza la inauguració amb l’actuació dels atletes pre-olímpics de la “Residencia Blume” de Barcelona. 


Aquí comença doncs, la història viva de la nostra entitat que, de moment ja ha viscut diverses èpoques, unes amb més glòria que d’altres, però totes amb la guspira de l’atletisme com a esport i amistat.


El Club ha estat presidit per les següents persones:


1964-1968 Tomàs Claramunt i Claramunt


1968-1977 Pere Nogueras i Tapias


1977-1983 Joaquim Noguera i Miquel


1983-1994 Martí Campeny i Morgadella


1994-2002 Martí Barrera i Boschmonart


2002- …… Manel Vicente i Riba